Winsol lanceert een screen op zonne-energie en een nieuw schuifraamsysteem

Met een succesvol 2019 achter de rug is Winsol helemaal klaar voor 2020. We zetten het nieuwe jaar sterk in met de lancering van 2 nieuwe producten.

Op 5 en 6 december was het in de showroom van Winsol Zaventem al verzamelen geblazen voor medewerkers en partners die in exclusieve avant-première al konden kennis maken met de C+70 MOOV, een gloednieuw PVC schuifraamsysteem, en de SolarFix, een voorzetscreen op zonne-energie.

PVC SCHUIFRAAMSYSTEEM: C+70 MOOV

De moderne consument houdt van schuiframen: meer natuurlijke lichtinval en dat zonder plaatsverlies door opendraaiende ramen. Maar diezelfde klant heeft natuurlijk strenge eisen op vlak van thermische en akoestische isolatie, alsook op vlak van veiligheid zonder dat hij daarvoor aan gebruiksgemak en comfort wil inboeten.

Met dit nieuw PVC schuifraamsysteem C+70 MOOV biedt Winsol zijn klanten een extra optie in het al zeer rijk gevulde gamma. Het combineert uitstekende prestatiekenmerken en comfort, en daarmee is het makkelijk scoren in de verkoop.

Uitstekende prestatiekenmerken

Net zoals onze andere ramen beschikt de C+70 MOOV ook over uitstekende prestatiekenmerken op het gebied van isolatie en veiligheid.

 • EDPM rubber afdichting rondom rond in plaats van borstelafdichting met superieure wind-, water- en luchtdichtheid en verbeterde akoestische isolatie
 • Uitstekende thermische isolatie met lage Uf- & Uw-waarden (EPB en BEN-conform)
 • RC2 & SKG2 inbraakwerend

Extra comfort

Een parallel schuifsysteem laat de bewegende vleugel zonder weerstand of wrijving wegschuiven van het kaderprofiel. Je draait simpelweg de kruk naar boven en zonder verdere manoeuvres zoals duwen of heffen glijdt het raam open. De bediening van dit raam is dus bijzonder vlot.

Afmetingen

De C+70 MOOV is een bijzonder robuust systeem dat dus ook grote afmetingen kan dragen. Het is geschikt voor dubbele en triple beglazing tot 46 mm.

 • Inbouwdiepte kaderprofiel: 150 mm
 • Profieldiepte vleugel: 74 mm
 • Breed toepassingsgebied: van kleine schuiframen (bv. keukentoepassingen) tot grote schuifdeuren
 • Maximale afmetingen bij gelijke vleugelbreedtes en dubbele beglazing: 4 x 2.5 meter
 • Maximaal vleugelgewicht: 200 kg

Extra aandacht voor veiligheid

Bij Winsol gaan we graag een stapje verder, zeker als het gaat over de veiligheid van onze klanten. De C+70 MOOV is dan ook uitgerust met veiligheidsbeslag en afsluitingen op de 4 zijden van de openschuivende vleugel en beantwoordt daarmee aan de RC2 & SKG2-klasse. In combinatie met gelaagd of gehard veiligheidsglas zorgt dit voor extra bescherming tegen inbraak.

Esthetiek

Naast de standaard duorail uitvoering is de C+70 MOOV eveneens beschikbaar in de View variant die een uiterst slank en elegant vleugelprofiel gebruikt voor het vaste vleugelgedeelte
Het onderste profiel kan deels in de vloer ingewerkt worden
Beschikbaar in een uitgebreid kleurenaanbod: in de massa gekleurd, met folie bekleed of in alle RAL lak-uitvoeringen

SolarFix screen op zonne-energie - Black belt afwerking

SOLARFIX: HIGHTECH EN DESIGN

Afgelopen jaar sleepte Winsol met het unieke design van de Pergola SO! nog de prestigieuze Red Dot Award in de wacht. Met de lancering van de SolarFix collectie (voorzetscreens op zonne-energie) brengt het bedrijf opnieuw zonweringsproducten op de markt die vormgeving en gebruiksgemak combineren.

De twee (jawel, twee) fotovoltaïsche paneeltjes worden discreet ingewerkt in de onderste lijst van de voorzetkast. Deze kast met diepte van 9 of 11 cm past bovendien netjes in de dagmaat van het raam, zodat er geen storende elementen op de gevel zichtbaar zijn.

Makkelijke en snelle installatie

De SolarFix screens werken exclusief op zonne-energie. Dat betekent dat er geen verbinding gemaakt moet worden met het elektriciteitsnet. De installatie verloopt dus zonder breekwerken en is dus sneller afgewerkt. De eindklant of bouwheer hoeft zelfs niet aanwezig te zijn tijdens de plaatsing, want er is geen toegang tot de binnenruimte van de woning nodig.

Krachtige batterij met ultra-lange levensduur

De werking van de SolarFix is simpel: de 2 fotovoltaïsche cellen laden een batterij op die op zijn beurt de motor bedient. Omdat we bij Winsol van kwaliteit en duurzaamheid ons stokpaardje maken, zorgden we voor een zeer krachtige 4 Ah batterij met een zeer lange levensduur. De motor blijft dus werken, ook bij zeer lange periodes zonder zonlicht.

SolarFix batterij 4 Ah

WORD OOK WINSOL-PARTNER

Kriebelt het om ook Winsol-partner te worden? Weet dan dat we het volgende te bieden hebben:

 • Een vierseizoensconcept dat het hele jaar door omzet garandeert
 • Een merk met een hoge notoriteit en bekendheid in Vlaanderen
 • Kwaliteitsproducten van Belgische makelij
 • Een exclusief dealergebied waar je je kunt profileren als Winsol-partner
 • Ondersteuning op vlak van marketing, sales en productkennis

Ontdek meer over het Winsol partnership of neem contact op met Koen Volckaert voor een eerste verkennend gesprek.

koen.volckaert@winsol.eu

C+70 MOOV pvc schuifraam binnenkant

Recent nieuws

Uitnodiging River Cruise architecten

River Cruise: een evenement voor architecten, projectontwikkelaars en andere bouwbeslissers

Bent u architect of projectontwikkelaar? Geïnteresseerd om de nieuwigheden in uw sector te ontdekken? Dan nodigen we u graag uit voor de River Cruise tussen 12 en 16 november. Vraag uw gratis ticket hier aan!

Vraag hier uw gratis uitnodiging aan!
Winsol: alle zaken op een rijtje

Winsol: Alle Zaken op een Rijtje

Begin mei kon je tijdens het programma 'Alle Zaken op een Rijtje' een blik achter de schermen werpen bij Winsol. Heb je de uitzending gemist? Geen nood, je kunt de reportage hier opnieuw bekijken.

Bekijk hier de reportage!

Schrijnwerk: zwart is het nieuwe zwart

Tijdens recente beurzen zoals Habitat, Bouw & Reno, Polyclose en Batibouw werd meer en meer duidelijk dat diepzwart de huidige dominante trendkleur is bij Alu & PVC Schrijnwerk. Bovendien is de kleur perfect combineerbaar met zowel een moderne als landelijke bouwstijl.

Lees meer over de nieuwe kleur in het gamma van WINSOL
Terug naar het nieuwsoverzicht