Winsol wave

Vernieuwde renovatiepremie voor buitenschrijnwerk

Vanaf 1 december kan iedereen die zijn buitenschrijnwerk wil vervangen een renovatiepremie aanvragen. De Vlaamse regering heeft hiervoor een overgangsperiode ingevoerd. Verbouwers die voor 1 december een overeenkomst met hun aannemer hebben afgesloten, valt nog tot 1 februari 2016 onder het oude systeem. Voor de rest gaat de nieuwe regeling pas in op 1 december in plaats van 1 november. Om in aanmerking te komen voor een renovatiepremie, moet de verbouwer aan een aantal voorwaarden voldoen die onder andere te maken hebben met je inkomen, woning en de uitgevoerde werken.

Vlaamse renovatiepremie

Over een periode van 10 jaar, startend vanaf de eerste aanvraag, kan de verbouwer als persoon en per woning twee keer een renovatiepremie krijgen. De tweede renovatiepremie kan men ten vroegste één jaar en ten laatste twee jaar na de eerste aanvraag indienen. Opgelet: kreeg de verbouwer of zijn woning in de voorbije 10 jaar een renovatiepremie uit het oude systeem, dan kan men pas na 10 jaar een renovatiepremie in het nieuwe systeem aanvragen. Dus ook wanneer de vorige eigenaar van de woning een renovatiepremie kreeg, of wanneer de verbouwer een premie kreeg voor een andere woning, kan men pas na 10 jaar een renovatiepremie in het nieuwe systeem aanvragen.

De renovatiepremie kan aangevraagd worden vanaf december 2015, nadat alle werken zijn uitgevoerd en de verbouwer over de nodige facturen beschikt. Zo kan men tot 20% of 30% van de goedgekeurde facturen terugkrijgen, met een totaalbedrag van 10.000 euro voor de twee aanvragen en maximum 5.000 euro per aanvraag. Om beroep te kunnen doen op de renovatiepremie, moet de gerenoveerde woning in het Vlaamse Gewest liggen en minstens 25 jaar oud zijn. Vanaf 1 januari 2017 wordt dat 30 jaar voor wie een eerste aanvraag doet.

Renovatiepremie buitenschrijnwerk

Verbouwers die van plan zijn om hun buitenschrijnwerk geheel of gedeeltelijk te renoveren, kunnen beroep doen op de Vlaamse renovatiepremie, op voorwaarde dat hoogrendementsglas geplaatst wordt met een Ug-waarde van maximaal 1,1 W/m²K. Dit is dezelfde norm als bij de premie van de netbeheerder voor ramen. Opgelet: buitenschrijnwerk dat geplaatst wordt vanaf 1 januari 2016 moet aan de ventilatienormen voldoen.

Wat niet in aanmerking komt voor een renovatiepremie:

  • enkel vervanging van het glas
  • vliegenramen
  • ventilatiesystemen (wel verluchtingsroosters in de ramen)
  • werken aan garagepoorten
  • veranda's
  • het schilderen van buitenschrijnwerk

Recent nieuws

pvc schuifraam C+70 MOOV en SolarFix screen op zonne-energie

Winsol lanceert een screen op zonne-energie en een nieuw schuifraamsysteem

Winsol start het jaar onmiddellijk sterk en lanceert SolarFix, een zipscreen met subtiel geïntegreerde zonnepanelen, en de MOOV, een innovatief schuifraamsysteem in pvc.

Ontdek de nieuwe producten
Uitnodiging River Cruise architecten

River Cruise: een evenement voor architecten, projectontwikkelaars en andere bouwbeslissers

Bent u architect of projectontwikkelaar? Geïnteresseerd om de nieuwigheden in uw sector te ontdekken? Dan nodigen we u graag uit voor de River Cruise tussen 12 en 16 november. Vraag uw gratis ticket hier aan!

Vraag hier uw gratis uitnodiging aan!
Winsol: alle zaken op een rijtje

Winsol: Alle Zaken op een Rijtje

Begin mei kon je tijdens het programma 'Alle Zaken op een Rijtje' een blik achter de schermen werpen bij Winsol. Heb je de uitzending gemist? Geen nood, je kunt de reportage hier opnieuw bekijken.

Bekijk hier de reportage!
Terug naar het nieuwsoverzicht