Rolluiken? Meer voordelen dan je denkt!

Renovatiedagen bij Winsol! Profiteer van 6/09/2021 t.e.m. 3/10/2021 van de acties op Winsol rolluiken. Ontvang nóg meer korting wanneer je combineert met ramen en deuren en/of garagepoorten.
> Ontvang je offerte met korting. Gratis en vrijblijvend!

Rolluiken blijven een vaste waarde bij de afwerking van een woning. En dat is meer terecht, want rolluiken bieden nogal wat voordelen. We zetten ze graag op een rijtje voor jou.

1. Rolluiken zorgen voor bescherming

Wist je dat rolluiken inbraakvermijdend werken? Inbrekers kiezen altijd voor de makkelijkste weg. Hoe sneller ze binnen en buiten zijn, hoe kleiner de kans dat ze betrapt worden. Rolluiken vertragen sowieso elke inbraakpoging. Veel kans dus dat neergelaten rolluiken hen zodanig afschrikken dat ze er niet aan beginnen. Een versterkte onderlat en veiligheidsgeleiders zorgen voor nog extra veiligheid: ze zorgen er voor dat zelfs een koevoet of ander inbrekersmateriaal het rolluik niet zomaar omhoog krijgt.

Vertrek je op vakantie? Dankzij een automatisch sturingssysteem worden je rolluiken op vooraf geprogrammeerde tijdstippen op- en neergelaten. Zo wek je de indruk dat er toch iemand thuis is en schrik je inbrekers af.

> Meer over het inbraakveilige Winsol schrijnwerk

2. Je verhindert inkijk en zorgt zo voor meer privacy

Op bepaalde momenten bewaren we graag onze privacy. Bij gezellige familiemomenten heb je immers liever geen ongewenste pottenkijkers! En zeker 's avonds, wanneer het al donker is en de lichten in huis aangestoken worden kun je je zonder rolluiken teveel bekeken voelen.

Rolluiken zorgen als geen ander product voor de gewenste intimiteit en huiselijke sfeer, op elk moment van de dag.

3. Extra isolatielaag waardoor jij bespaart op je energieverbruik

Wie verstandig is, probeert te besparen op zijn energieverbruik. En dat liefst zonder in te boeten aan comfort. Rolluiken zorgen zowel in de zomer als tijdens de winter voor een extra isolatielaag. Tijdens koude periodes houden ze de warmte binnen. Stijgen de temperaturen? Dan houden rolluiken je woning lekker fris en hoef je geen energieverslindende airco aan te zetten.

Een raam met een voorzetrolluik isoleert zelfs 32% beter dan een raam zonder. Tel uit je winst!

Wist je dat er ook rolluiken bestaan op zonne-energie? De 2 discreet geïntegreerde zonnepanelen in onze SolarBox voorzetrolluiken zorgen voor een groene én snelle oplossing.

4. Rolluiken houden storend lawaai buiten

Straatlawaai en voortdurende omgevingsgeluiden hebben een grotere impact op onze gezondheid dan je denkt. Ze zorgen voor stress, onrust en verstoren eventueel de nachtrust. Ook scholieren en studenten moeten tijdens 'de blok' zonder afleiding kunnen studeren. Het is immers bijzonder moeilijk om je in een lawaaierige omgeving te concentreren of rustig te praten.

Rolluiken kunnen voor de nodige rust en stilte zorgen, dankzij hun akoestisch isolerende eigenschappen. Geven je buren een tuinfeestje met luide muziek? Dankzij rolluiken genieten jij en de kinderen toch van een zalige nachtrust.

5. Controleer de lichtinval

Met rolluiken bepaal je zelf hoeveel licht je in een kamer of een leefruimte laat binnenvallen. De lamellen met slimme daglichtuitsparingen laten je toe te kiezen voor volledige duisternis of gezellig getemperd licht. Zo kun je perfect televisie kijken tijdens een zonnige dag of je slaapkamer ook tijdens de dag helemaal donker maken. Handig voor mensen met kleine kinderen of wie door werk op onregelmatige uren ook overdag moet kunnen slapen.

6. Ruime keuze stijlen en afwerkingen

Woon je in de stad, appartement of eerder landelijk? Onze rolluiken zullen perfect bij de stijl van je woning aansluiten! Bij Winsol weten we dat het ene huis niet het andere is. We beschikken dan ook over een zeer uitgebreid gamma aan kleuren, materialen en afwerkingen. Van strakke nieuwbouw tot pastoriestijl, wij zorgen dat jij vindt wat helemaal bij jou past!

Ontdek onze verschillende rolluiken hier. We maken voor jou graag een offerte op!

rolluiken inbouw
Halfgesloten Winsol rolluiken

Recent nieuws

pvc vs aluminium ramen en deuren welke kiezen

PVC of aluminium ramen? Welk materiaal kiezen?

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren? Dan duurt het niet lang voor je je de vraag stelt: kies ik voor aluminium of pvc profielen? Bij Winsol helpen we je alvast bij de keuze!

PVC of Aluminium? Winsol maakt kiezen makkelijk!
Winsol SolarFix voorzetscreen vs. SolarBox voorzetrolluiken

Screens of rolluiken – Welke voorzet zonwering voor je bestaande ramen?

Wat is het verschil tussen voorzet screens en rolluiken als zonwering? Wanneer kies je voor SolarBox rolluiken en wanneer passen SolarFix screens beter bij jou?

We helpen je op weg!
webinar Batibouw isolatienormen

Webinar isolatienormen 2021 - Batibouw virtueel

Aan welke isolatienormen moet je renovatiewoning of nieuwbouw anno 2021 voldoen? Dat kom je allemaal te weten tijdens de gratis webinar 'Klaar voor de isolatienormen van 2021?' van Winsol.

Meer lezen
Terug naar het nieuwsoverzicht