Rolluiken Winsol 2
Ontdek de voordelen van rolluiken
Lees de blogpost
Rolluiken Winsol 2
Rolluiken Winsol 3
Winsol wave

Rolluiken? Meer voordelen dan je denkt!

Rolluiken blijven een vaste waarde bij de afwerking van een woning. En dat is meer terecht, want rolluiken bieden nogal wat voordelen. We zetten ze graag op een rijtje voor jou.

1. Rolluiken zorgen voor bescherming

Wist je dat rolluiken inbraakvermijdend werken? Inbrekers kiezen altijd voor de makkelijkste weg. Hoe sneller ze binnen en buiten zijn, hoe kleiner de kans dat ze betrapt worden. Rolluiken vertragen sowieso elke inbraakpoging. Veel kans dus dat neergelaten rolluiken hen zodanig afschrikken dat ze er niet aan beginnen. Een versterkte onderlat en veiligheidsgeleiders zorgen voor nog extra veiligheid: ze zorgen er voor dat zelfs een koevoet of ander inbrekersmateriaal het rolluik niet zomaar omhoog krijgt.

Vertrek je op vakantie? Dankzij een automatisch sturingssysteem worden je rolluiken op vooraf geprogrammeerde tijdstippen op- en neergelaten. Zo wek je de indruk dat er toch iemand thuis is en schrik je inbrekers af.

2. Je verhindert inkijk en zorgt zo voor meer privacy

Op bepaalde momenten bewaren we graag onze privacy. Bij gezellige familiemomenten heb je immers liever geen ongewenste pottenkijkers! En zeker 's avonds, wanneer het al donker is en de lichten in huis aangestoken worden kun je je zonder rolluiken teveel bekeken voelen.

Rolluiken zorgen als geen ander product voor de gewenste intimiteit en huiselijke sfeer, op elk moment van de dag.

3. Extra isolatielaag waardoor jij bespaart op je energieverbruik

Wie verstandig is, probeert te besparen op zijn energieverbruik. En dat liefst zonder in te boeten aan comfort. Rolluiken zorgen zowel in de zomer als tijdens de winter voor een extra isolatielaag. Tijdens koude periodes houden ze de warmte binnen. Stijgen de temperaturen? Dan houden rolluiken je woning lekker fris en hoef je geen energieverslindende airco aan te zetten.

Een raam met een voorzetrolluik isoleert zelfs 32% beter dan een raam zonder. Tel uit je winst!

4. Rolluiken houden storend lawaai buiten

Straatlawaai en voortdurende omgevingsgeluiden hebben een grotere impact op onze gezondheid dan je denkt. Ze zorgen voor stress, onrust en verstoren eventueel de nachtrust. Ook scholieren en studenten moeten tijdens 'de blok' zonder afleiding kunnen studeren. Het is immers bijzonder moeilijk om je in een lawaaierige omgeving te concentreren of rustig te praten.

Rolluiken kunnen voor de nodige rust en stilte zorgen, dankzij hun akoestisch isolerende eigenschappen. Geven je buren een tuinfeestje met luide muziek? Dankzij rolluiken genieten jij en de kinderen toch van een zalige nachtrust.

5. Controleer de lichtinval

Met rolluiken bepaal je zelf hoeveel licht je in een kamer of een leefruimte laat binnenvallen. De lamellen met slimme daglichtuitsparingen laten je toe te kiezen voor volledige duisternis of gezellig getemperd licht. Zo kun je perfect televisie kijken tijdens een zonnige dag of je slaapkamer ook tijdens de dag helemaal donker maken. Handig voor mensen met kleine kinderen of wie door werk op onregelmatige uren ook overdag moet kunnen slapen.

6. Ruime keuze stijlen en afwerkingen

Woon je in de stad, appartement of eerder landelijk? Onze rolluiken zullen perfect bij de stijl van je woning aansluiten! Bij Winsol weten we dat het ene huis niet het andere is. We beschikken dan ook over een zeer uitgebreid gamma aan kleuren, materialen en afwerkingen. Van strakke nieuwbouw tot pastoriestijl, wij zorgen dat jij vindt wat helemaal bij jou past!

Ontdek onze verschillende rolluiken hier. We maken voor jou graag een offerte op!

Recent nieuws

CEO Xavier Costenoble - interview in Trends

Onze CEO, Xavier Costenoble, verscheen deze week met een interview in het business weekblad Trends. Een gesprek over ambitie, verandering en innovatie.

Lees het hier!

Lees het interview hier!
Sectionale poort Winsol

4 goede redenen om je nieuwe garagepoort bij Winsol te kiezen

Ben je aan een nieuwe garagepoort toe? Die kies je beter zorgvuldig, want het uitzicht van je gevel wordt in grote mate door bepaald. Ontdek hier 4 goede redenen om te kiezen voor een Winsol-garagepoort

Ontdek de garagepoorten van Winsol

Wat verandert er voor bouwers en verbouwers? Editie november 2018

Nu 2019 in zicht komt is het tijd om vooruit te blikken. Wat verandert er op vlak van reglementering voor (ver)bouwers en waar moet je als huiseigenaar allemaal op letten?

We zetten het graag op een rijtje voor je!

Ontdek hier alles over de woningpas!
Terug naar het nieuwsoverzicht