Totaalrenovatie met 2-kleurige aluminium ramen

Wist je dat je aluminium ramen ook in 2 kleuren kan laten lakken? Zoals bij deze realisatie met zwarte kaders en witte vleugels.

Als het om het lakwerk van je aluminium ramen gaat, zijn er heel wat mogelijkheden en afwerkingen: mat, blinkend of zelfs een luxueuze anodisatiekleur. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een andere kleur te kiezen voor de binnen- en buitenkant van je ramen?

Of combineer 2 kleuren aan dezelfde kant door het kader en de vleugel (het opengaande gedeelte van een raam of deur) in een andere kleur te lakken. Zoals bij deze realisatie!

Architect Gorik Tanghe koos voor deze totaalrenovatie een strak kleurenpallet van wit en zwart. De Allura+81 ramen en deuren kregen een zwart kader en witte vleugel. De binnenzijde is overal zwart.

De raambox vooraan laat een zee van licht binnen en steunt op een betonnen plaat i.p.v. de muur. Het is de moderne versie van het klassieke erkerraam.

Maar ook de achterkant van de woning is verrassend: een uitbouw met grote aluminium ramen in een scherpe hoekopstelling ( 12° en 16°).

Laat je inspireren door deze moderne woning. Wil je nog een voorbeeld zien van de 2-kleuren trend? Bekijk dan ook even deze realisatie met zwart-gouden aluminium ramen.

Ontwerp: Gorik Tanghe
Installatie: Schaubroeck Ruiselede
 

zwart wit schrijnwerk
uitbouw met zwarte aluminium ramen
Aluminium raam op betonplaat
Raam in aluminium
renovatie met aluminium ramen
Raam aluminium
Schrijnwerk in aluminium
interieur zwarte aluminium ramen
Aluminium ramen
Aluminium ramen Allura+81
Allura+81 raam - interieur
Aluminium voordeur - binnenkant
interieur aluminium ramen - Allura
interieur ramen hoek
aluminium raam op betonplaat
garagepoort Allura