Winsol wave

Ramen en deuren: PVC of aluminium? Samen met Winsol hak je de knoop door!

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren? Dan duurt het niet lang voor je je de vraag stelt: kies ik voor aluminium of PVC-profielen? Wat je ook kiest, van één ding ben je zeker: bij Winsol zit je voor beide aan het juiste adres!

PVC: wat is het precies?

We beginnen bij het begin: PVC is de afkorting van polyvinylchloride, een kunststof die je ook terugvindt in de oude vinylplaten bijvoorbeeld. Het materiaal is bijzonder makkelijk te bewerken en relatief goedkoop, wat natuurlijk de populariteit ervan verklaart.

PVC voor top-isolatie

PVC-profielen hebben een topscore als het op isolerende eigenschappen aankomt, zeker wanneer je het combineert met een isolerende dubbele of drievoudige beglazing. Wie (ver)bouwt met de strenge normen van 2021 in het achterhoofd weet dus dat hij/zij met PVC-profielen van Winsol, zoals het C+70 systeem,  een geschikt materiaal kiest voor een BEN (Bijna Energie Neutrale) verbouwing of nieuwbouw. Het C80+ systeem is nog beter, want het voldoet aan de allerstrengste eisen voor passiefbouw.

PVC: voor elke stijl (en beurs!) wat wils

Bij Winsol maken we er een punt van om tegemoet te komen aan alle smaken en stijlen. Zo vind je in ons gamma een ruim aanbod aan standaard kleuren, al dan niet met structuurfolie. Maar we kunnen ook je raamprofielen lakken met een lichte korrelstructuur in alle RAL-kleuren. Tenslotte is er ook de optie van de decoratieve retro-opzetprofielen. Deze profielen passen dankzij hun authentieke uitstraling  en tijdloze elegantie perfect bij woningen in landelijke stijl.

Eerder liefhebber van strak en minimalistisch? Omdat PVC makkelijk te bewerken is, kunnen we ook dunnere PV-profielen produceren.

Zoals gezegd: bij Winsol vind je een PVC-oplossing voor elke stijl en elk budget!

Wil je weten hoeveel je nieuwe ramen en deuren zullen kosten? Doe dan hier de vrijblijvende budgetcheck!

Aluminium: licht, sterk en duurzaam voor een maximale lichtinval

Aluminium is een licht metaal dat bijzonder licht en sterk is én ook nog eens slijtvast en roestbestendig. Daardoor is aluminium een bijzonder populaire metaalsoort met zeer veel toepassingen in het huishouden, auto-industrie en natuurlijk ook de bouw. Door de hoge stabiliteit is het bijzonder geschikt om zeer slanke raamprofielen te maken, ook voor grote oppervlaktes en glaspartijen. Zo haal je heel veel licht in huis.

Aluminium: STEELLOOK HI voor een eigentijdse, moderne look

Winsol ontwikkelde het aluminium STEELLOOK HI raam -en deursysteem om stalen ramen in oude fabrieksgebouwen, scholen en herenhuizen te vervangen, zonder daarbij de uitstraling van deze gebouwen aan te tasten. Ook voor projecten die streven naar een eigentijdse en moderne look is STEELLOOK HI een uitstekende keuze. Dan denken we vooral aan hippe nieuwbouwwoningen, een uitbouw, poolhouse of oranjerie. De STEELLOOK HI zorgt voor een elegante en chique touch die volledig in lijn ligt met de hedendaagse trends.

Aluminium: isoleren in stijl

De prijs van aluminium profielen hangt vooral af van de isolatiewaarde van het profiel. Met het Allura+81 systeem heb je de keuze uit 3 varianten, telkens beter isolerend.

Ook nu weer gaan we bij Winsol voor een groot aanbod aan stijlen en kleuren. Zo zijn alle RAL-kleuren beschikbaar, net als een ruime waaier aan oppervlaktestructuren. Afhankelijk van je smaak en je project kies je voor mat of glanzend, structuur of metallic. En omdat je nog niet genoeg keuzestress hebt: we kunnen de binnen- en de buitenzijde in dezelfde of in een verschillende kleur afwerken.

Wij maken graag een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! 

Aluminium: groener dan je denkt

Aluminium is niet onderhevig aan weersinvloeden. Tegelijk is het wel 100% recycleerbaar en blijft het langer onder garantie en dat tot 15 jaar lang!

PVC of Aluminium? Steeds de WINSOL-garantie!

Met PVC of Aluminium ramen ben je zeker van een optimale lucht-, water- en winddichtheid. Bovendien kan je bij beide materialen kiezen uit diverse mogelijkheden aan thermische, akoestische en inbraakwerende beglazingen. Zowel PVC als aluminium ramen hebben een lange levensduur en vragen weinig onderhoud. Enkele malen per jaar reinigen met water en zeep volstaat.

Wie kiest voor Winsol, kiest voor kwaliteit. We gebruiken exact dezelfde afwerking en kleuren voor je ramen, deuren en garagepoorten. Dat betekent dus dat er geen enkel kleurverschil is tussen je raamprofielen en je garagepoort, bijvoorbeeld.

Ons maatwerk verdient het allerbeste! Daarom wordt het enkel geplaatst door onze getrainde en ervaren vakmannen.

Recent nieuws

Winsol SolarFix voorzetscreen vs. SolarBox voorzetrolluiken

Screens of rolluiken – Welke voorzet zonwering voor je bestaande ramen?

Wat is het verschil tussen voorzet screens en rolluiken als zonwering? Wanneer kies je voor SolarBox rolluiken en wanneer passen SolarFix screens beter bij jou?

We helpen je op weg!
webinar Batibouw isolatienormen

Webinar isolatienormen 2021 - Batibouw virtueel

Aan welke isolatienormen moet je renovatiewoning of nieuwbouw anno 2021 voldoen? Dat kom je allemaal te weten tijdens de gratis webinar 'Klaar voor de isolatienormen van 2021?' van Winsol.

Meer lezen
Winsol Lumisol luifel terras aan zwembad

5 redenen om een Winsol zonneluifel te kiezen

De ideale luifel of zonnescherm kiezen. Niet makkelijk, maar we helpen je graag via deze blog!

Ontdek waarom!
Terug naar het nieuwsoverzicht