Preventieadviseur niveau 1

De Winsol Group, met hoofdzetel in Izegem, is een sterk groeiende onderneming. Al meer dan 140 jaar zijn zij actief in aluminium en PVC-schrijnwerk, rolluiken, sectionale poorten, zonwering en balustrades. Dit vanuit het idee: “Winsol maakt je woning compleet”. Vanuit diverse productievestigingen in België en Frankrijk zorgen een 450-tal medewerkers er voor dat elke klant een product op maat wordt voorgesteld. Winsol kenmerkt zich door een hoge graad van kwaliteit en duurzaamheid, betrouwbaarheid en service.

Als veiligheidsverantwoordelijke sta je in voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid en het uitwerken van een preventieplan (jaaractieplan) voor de groep Winsol in al zijn aspecten. Je streeft naar preventieve verbeteringsacties. Je verzorgt de permanente vorming van het personeel inzake veiligheid. Je hebt uitstekende communicatieve en samenwerkingsvaardigheden en je kunt een cultuurverandering aandragen en begeleiden.

Taken:

- Als veiligheidsverantwoordelijke sta je in voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid en het uitwerken van een preventieplan in al zijn aspecten.
- Je onderhoudt hiertoe alle contacten met externe en interne betrokkenen, die je bij de implementatie zullen ondersteunen.
- Je verricht de nuttige, de nodige en pertinente onderzoeken en opsporingen voor de verbetering van het welzijn van de werknemers.
- Je realiseert een "veiligheidscultuur" en je bent het aanspreekpunt als specialist terzake.
- Je neemt eerst kennis van de fabricageprocédés, werkmethodes en arbeidsprocessen, onderzoekt ze ter plaatse, waarna je maatregelen kan voorstellen om de risico's te verhelpen die eruit voortvloeien.
- Door je aanwezigheid op de werkvloer en in samenwerking met de productie-verantwoordelijken van het bedrijf ga je na of de wettelijke vereisten en reglementeringen inzake veiligheid opgevolgd worden.
- Op basis van analyse van ondermeer de arbeidsongevallen en systematische onderzoeken op de arbeidsplaats streef je naar preventieve verbeteringsacties.
- Je neemt actief deel aan het comité veiligheid alsook de VCA-vergaderingen binnen de diverse commerciële regio's.
- Naast je taken als preventieadviseur kunnen bijkomende verantwoordelijkheden toegewezen worden naargelang je interesse en ervaring: een aantal facilitaire taken, voornamelijk in de context van plantbeheer (energie, onderhoud gebouwen,...) of kwaliteitsmanagement

- Je rapporteert aan de COO van de groep.

Profiel

- Je hebt een opleiding veiligheid niveau 1 (of  niveau 2 en bent bereid om bij te scholen naar niveau 1) en je hebt een technische opleiding (industrieel ingenieur) genoten
- Je hebt reeds een eerste ervaring met de uitwerking en implementatie van een veiligheidsbeleid.
-  Je bent vlot tweetalig NL/FR
- Je bent een zelfstarter met uitstekende communicatieve en samenwerkingsvaardigheden en je kunt een cultuurverandering aandragen en begeleiden.
- Je hebt een uitgebreide kennis van veiligheidsaspecten. Ervaring met kwaliteitsmateries inzake keuringen zijn een pluspunt.
- Je bent een pragmatisch persoon en houdt van een no-nonsense omgeving met korte communicatielijnen.

 

Aanbod

Wij bieden een stabiele, persoonsgerichte onderneming met toekomst. Je komt terecht in een enthousiast team en in een aangename, informele werksfeer. Je gaat aan de slag in een functie met veel variatie en verantwoordelijkheid en je kan jezelf ontwikkelen tot specialist. Er is een aantrekkelijk en competitief salaris voorzien, een bedrijfswagen en extra-legale voordelen.

Je contactpersoon voor deze job

Michèle Demortier
HR Manager

Winsol nv/sa

Tel: +32 (0)51 33 18 11
Fax: +32 (0)51 33 19 92
E-mail: michele.demortier@winsol.eu

Preventieadviseur
niveau 1

Bekijk meer vacatures

Als export manager ben je verantwoordelijk voor het commercialiseren van ons aanbod in de omringende landen. Dankzij een goede marktkennis en een gedreven instelling creëer je een toegevoegde waarde, lever je een persoonlijk bijdrage aan de business targets en werk je continue aan het opbouwen van nieuwe export klantenrelaties.

Export Manager
Zonwering
Aalter

Als Marketing Manager bij Winsol ben je verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling, de coördinatie en de uitvoering van het marketingbeleid.

Marketing Manager

Als showroomverkoper ben je verantwoordelijk voor de ontvangst van de klanten in de toonzaal en een correcte opvolging van de dossiers voortvloeiend uit de klantenbezoeken. Je ondersteunt ook de collega's verkopers bij het calculeren en afwerken van de dossiers.

Toonzaaladviseur
Showroomverkoper
Leuven