Pergola SO! van Winsol wint Red Dot Design Award

De Red Dot Design Award is een prijs die als sinds 1955 elk jaar wordt uitgereikt om producten die innovatie, design en gebruiksgemak combineren in de kijker te zetten. Het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen stelt de jury samen die de meer dan 11.000 inzendingen uit 61 landen moet beoordelen. Daaronder zitten ook inzendingen van merken zoals LG, ASUS, CISCO, Motorola, …

Selectiecriteria

De internationale jury, die uit 37 onafhankelijke vakspecialisten bestaat beoordeelt de nieuwe producten op volgende criteria:

Innovatie/vernieuwing

De SO! Pergola scoorde vooral met de slimme motorsturing op basis van geolocatie. Daardoor volgen de lamellen automatisch de stand van de zon én passen ze zich aan zonder dat jij een vinger hoeft uit te steken.

Esthetiek/design

De Red Dot Design Award heeft niet voor niets het woord ‘design’ opgenomen in de titel. De vakjury was blijkbaar nogal gecharmeerd door de manier waarop functionele elementen – zoals de luidsprekers en de laadpunten – discreet werden ingebouwd, zodat het ontwerp niet verstoord wordt. Het resultaat? Een strakke constructie, die helemaal past in de huidige bouwstijl.

Functionaliteit

Dat een ontwerp er goed uit ziet is belangrijk. Nog meer van belang is dat het goed werkt en dat het veilig en makkelijk te gebruiken is. De SO! scoort op al deze punten. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat ook de installatie ervan makkelijk en snel kan gebeuren, zonder al te diepgaande ingrepen.

Gevoel/beleving

De grootste drijfveer om de Pergola SO! te ontwikkelen was fun en beleving. Op elk moment van de dag en tijdens elk seizoen kunnen genieten van je tuin of je terras is cruciaal. De SO! moet een oase van rust zijn, waar je met je vrienden of je familie de heerlijkste momenten beleeft. Waar je kunt feesten, loungen, chillen, gamen, relaxen, eten, drinken …

Kortom: waar je alles kunt doen wat het leven leuker maakt.

5 winnaars in de categorie Tuin

Xavier Costenoble, CEO Winsol:

We zijn er bijzonder trots op dat we met Winsol één van de 5 winnaars zijn in de categorie ‘Tuin’. Het is de bekroning van een jaar hard werk door een supergemotiveerd team dat tijd noch moeite heeft gespaard om van dit project een schitterend succes te maken. Omdat we rotsvast overtuigd zijn van de vele kwaliteiten van de SO! én dat deze gloednieuwe terrasoverkapping inspeelt op een nood in de markt zijn we ondertussen al begonnen met het aanboren van buitenlandse markten. Zo werden in Spanje al een enkele SO! gerealiseerd en andere landen volgen binnenkort.

Recent nieuws

pvc vs aluminium ramen en deuren welke kiezen

PVC of aluminium ramen? Welk materiaal kiezen?

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren? Dan duurt het niet lang voor je je de vraag stelt: kies ik voor aluminium of pvc profielen? Bij Winsol helpen we je alvast bij de keuze!

PVC of Aluminium? Winsol maakt kiezen makkelijk!
Winsol SolarFix voorzetscreen vs. SolarBox voorzetrolluiken

Screens of rolluiken – Welke voorzet zonwering voor je bestaande ramen?

Wat is het verschil tussen voorzet screens en rolluiken als zonwering? Wanneer kies je voor SolarBox rolluiken en wanneer passen SolarFix screens beter bij jou?

We helpen je op weg!
webinar Batibouw isolatienormen

Webinar isolatienormen 2021 - Batibouw virtueel

Aan welke isolatienormen moet je renovatiewoning of nieuwbouw anno 2021 voldoen? Dat kom je allemaal te weten tijdens de gratis webinar 'Klaar voor de isolatienormen van 2021?' van Winsol.

Meer lezen
Terug naar het nieuwsoverzicht