Winsol wave

1 dag niet: maak van je huis een veilige thuis

Vandaag wordt voor de derde keer een nationale actiedag tegen woninginbraken georganiseerd.Jaarlijks telt de federale politie meer dan 71.000 inbraken, en gemiddeld 200 inbraken per dag. Met de nationale actiedag willen politiediensten extra aandacht schenken aan woningbeveiliging. Met enkele eenvoudige en zeer efficiënte maatregelen kan je het risico op inbraak al serieus doen verminderen.

Bouwkundige inbraakpreventie

Elke woning kent enkele zwakke plekken die extra aantrekkelijk zijn voor inbrekers. Met bouwkundige inbraakpreventie kan je die toegangen tot je woning versterken. Zo maak je het de inbrekers moeilijker om binnen te breken. Onderzoek heeft aangetoond dat een inbreker het na 3 minuten al opgeeft. Het is dus belangrijk hem zo lang mogelijk buiten te houden.

Je kan de zwakke plekken aan je woning versterken door goede veiligheidssloten, stevige inbraakwerende veiligheidsdeuren, garagepoorten met optilbeveiliging en inbraakwerende beglazing. Zorg er wel voor dat je alle zwakke plekken aan je woning op dezelfde manier beveiligt. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om je voordeur te verstevigen, als je achterdeur niet beveiligt is. Een inbreker gaat altijd op zoek naar het zwakste punt van je woning.

Elektronische inbraakpreventie

Een alarmsysteem kan een goede aanvulling zijn op de bouwkundige inbraakpreventie. Het is een doeltreffend afschrikmiddel voor inbrekers!

Gezond verstand

Het belangrijkste voor inbraakpreventie zijn de goede gewoontes die je zelf opbouwt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je telkens alle ramen en deuren goed afsluit voor je vertrekt.

Tien handige tips:

  1. Sluit alle ramen en deuren en verwijder de sleutels aan de binnenkant
  2. Verstop geen sleutels in bloembakjes, onder vloermatten of in tuinhuizen
  3. Sluit rolluiken, gordijnen of andere raamdecoratie om waardevolle voorwerpen te verbergen
  4. Bewaar geld, bankkaarten of kostbare juwelen in een kluis
  5. Sluit tuinhuizen en bergplaatsen goed af om te vermijden dat een inbreker extra hulpmiddelen vindt (koevoet, ladders, ...). Laat geen materiaal rondslingeren in de tuin
  6. Geef je woning een bewoonde indruk. Laat een lamp branden of laat je rolluiken ophalen en neerhalen als je van huis bent. Dankzij automatische sturing worden je rolluiken ’s morgens geopend en ’s avonds neergelaten. Winsol rolluiken hebben ook een anti-ophefsysteem, veiligheidsgeleiders en andere extra beveiligingen zodat ongewenste bezoekers niet zomaar jouw woning kunnen binnendringen.
  7. Zorg voor voldoende verlichting rond je woning, een schakellamp die aanspringt wanneer iemand voorbijkomt schrikt inbrekers af.
  8. Hang geen briefje bij afwezigheid
  9. Vraag buren, familieleden of vrienden om af en toe eens langs je huis te passeren wanneer je langer afwezig bent
  10. Vraag diezelfde personen om regelmatig de brievenbus te legen, een overvolle brievenbus is een duidelijk signaal van afwezigheid

Veiligheidsdeuren

Dankzij de Winsol veiligheidsdeuren is je woning een veilige thuis. Winsol heeft verschillende types Nidum Doors, die door zijn strakke uitstraling zorgt voor een visuele rust van je woning. Dankzij het 5-punt slot en het beveiligde cilinderslot ben je zeker van een zorgeloze nachtrust. Wist je trouwens dat het plaatsen van een veiligheidsdeur je een fiscaal voordeel kan opleveren van maar liefst 730 euro per jaar? Twijfel niet langer en kom langs in één van onze showrooms.

Ontvang gratis advies over veiligheidsdeuren

Recent nieuws

CEO Xavier Costenoble - interview in Trends

Onze CEO, Xavier Costenoble, verscheen deze week met een interview in het business weekblad Trends. Een gesprek over ambitie, verandering en innovatie.

Lees het hier!

Lees het interview hier!
Sectionale poort Winsol

4 goede redenen om je nieuwe garagepoort bij Winsol te kiezen

Ben je aan een nieuwe garagepoort toe? Die kies je beter zorgvuldig, want het uitzicht van je gevel wordt in grote mate door bepaald. Ontdek hier 4 goede redenen om te kiezen voor een Winsol-garagepoort

Ontdek de garagepoorten van Winsol

Wat verandert er voor bouwers en verbouwers? Editie november 2018

Nu 2019 in zicht komt is het tijd om vooruit te blikken. Wat verandert er op vlak van reglementering voor (ver)bouwers en waar moet je als huiseigenaar allemaal op letten?

We zetten het graag op een rijtje voor je!

Ontdek hier alles over de woningpas!
Terug naar het nieuwsoverzicht