Winsol wave

Op zoek naar nieuwe ramen? Winsol geeft je professioneel advies op maat!

Ramen, ze hebben een levensduur van meerdere tientallen jaren tot zelfs meer dan een halve eeuw. Toch komt er een moment dat ook jouw ramen toe zijn aan vervanging. Bij zo’n grote investering wil je natuurlijk geen verkeerde beslissing maken. Ben je benieuwd waar je op moet letten als je je ramen gaat vervangen?

Prijs-kwaliteit verhouding

Bij de zoektocht naar jouw nieuwe ramen kom je er waarschijnlijk al snel achter: nieuwe ramen zijn niet goedkoop. Voor het laten vervangen van 10 m² aan ramen, moet je al snel rekening houden met een prijs van om en bij € 8.000 à € 10.000 incl BTW, afhankelijk van het materiaal (kunststof, aluminium of hout), het soort raam en de afwerkingsgraad. In deze prijs zijn de montagekosten en de kosten voor de isolerende beglazing meegenomen. PVC of kunststof ramen zijn het goedkoopst, met een prijs gemiddeld 15% lager dan houten ramen en 20% lager dan aluminium ramen. Naast de lage aanschafprijs, bieden kunststof ramen meer voordelen: goedkoop in onderhoud, goede isolatie, lange levensduur van minstens 50 jaar.

Zoekt u naar een ramen met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan zijn de kunststof ramen voor u de juiste optie. Maar kijk ook verder dan alleen de aanschafprijs en let ook op de onderhoudskosten. Zo zijn houten ramen bijvoorbeeld goedkoper in aanschaf dan aluminium ramen, maar vragen houten ramen meer onderhoud. Ze moeten regelmatig voorzien worden van een nieuwe lik verf en hier zitten kosten aan verbonden. Ook kunststof en aluminium ramen vragen eens om de zoveel jaar om onderhoud, zoals het vervangen van het hang- en sluitwerk en het reinigen en conserveren van de ramen.

Aluminium ramen vragen nauwelijks onderhoud, waardoor ze op lange termijn voordeliger zijn dan houten ramen. Let daarnaast goed op de levensduur van nieuwe ramen. Zo gaan zachthouten ramen 15 tot 25 jaar mee terwijl PVC ramen een levensduur hebben van wel 50 jaar!

Dubbel of driedubbel glas?

Het kiezen voor het beste isolerende glas in je nieuwe ramen levert immers de hoogste energiebesparing op. Momenteel heeft HR+++ glas of driedubbel glas de hoogste isolatiewaarde. Maar ook HR++ of dubbel glas blijft een uitstekende optie. Ramen met dubbel glas laten nauwelijks nog warmte uit je woning ontsnappen en vragen daarnaast een lagere investering in vergelijking met ramen met driedubbel glas. Een stuk voordeliger dus. Dankzij deze voordelen is HR++ glas momenteel de meest gekozen glassoort.

Aangezien de investering in nieuwe ramen toch maar eens om de tientallen jaren gebeurt, is het belangrijk om ook hier de juiste keuze te maken. We zien dat naar de toekomst toe de HR+++ beglazing de meest gekozen glassoort wordt.

Keurmerken

Vergeet echter niet om ook goed te letten op de kwaliteit van de ramen én de vakmannen. Niets is vervelender dan je dure ramen vroegtijdig te moeten laten vervangen, omdat de ‘goedkope’ specialist een fout heeft gemaakt. Kies daarom niet direct voor de goedkoopste vakman, maar voor de vakman met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Ervaring en stielkennis zijn belangrijke elementen bij de zoektocht naar bekwame vakmannen.  Vraag ook aan je specialist over welke keurmerken en certificaten hij of zij beschikt. Met deze kleine zoektocht laat je alle onbetrouwbare specialisten snel links liggen.

Hou inbrekers buiten

Een inbreker kan dan binnen een paar seconden al in je woning staan. Veel inbraken gebeuren via de ramen en deuren, zeker wanneer deze niet goed beveiligd zijn. Laat je je ramen vervangen? Kies dan direct voor een goede beveiliging. Er bestaan diverse mogelijkheden en opties om de ramen en deuren inbraakwerend te maken:  inbraakwerend raam & deurbeslag, deurcilinders, …

Dit herken je aan de RC1,RC2, RC3 classificatie of het SKG logo met 1,2 of 3 sterren. Hoe hoger de classificatie of hoe meer sterren, hoe langer een inbreker nodig heeft om dit slot te forceren.

Zorg voor ventilatie

Heb je de knoop doorgehakt en heb je je ramen laten vervangen? Grote kans dat je nieuwe ramen een stuk beter isoleren dan voordien. Positief, want dit betekent dat je meer bespaart op je energiekosten.

Maar let op! In een goed geïsoleerde woning vindt er echter geen automatische luchtverversing plaats. Een slecht geventileerde woning kan niet alleen schade aan je huis veroorzaken, zoals vochtplekken en schimmelvorming, maar is ook nog eens schadelijk voor je gezondheid. Laat daarom de ventilatieroosters in je ramen altijd openstaan. Dag en nacht en in alle seizoenen. Hierdoor kan de vochtige lucht naar buiten en schone lucht naar binnen.

Winsol ramen en deuren

Wij hopen je met bovenstaande tips wat wijzer te hebben gemaakt in jouw zoektocht naar nieuwe ramen. De beste beste keuze hangt immers af van de persoonlijke voorkeur of van het type woning. Kies je voor de warme uitstraling van houten kozijnen, de voordelige prijzen van kunststof ramen of juist voor de sterke aluminium kozijnen? Bereid je aankoop heel goed voor. Kies voor jou de juiste ramen en laat deze installeren door ervaren vakmannen. Zo geniet je decennia lang zonder zorgen. Bij Winsol produceren op maat gemaakte, superisolerende PVC en aluminium ramen.

Ben jij benieuwd hoeveel jouw nieuwe ramen kosten? Gebruik dan zeker onze handige tool op onze website!

Ben je er nog niet aan uit welke keuze het beste is voor jouw type woning? Ook daarvoor bieden wij de ideale oplossing. Via deze tool zie je snel nog eens de verschillen tussen aluminium en PVC ramen. Kom zeker ook eens langs in één van onze vele verkooppunten, onze medewerkers beantwoorden graag al jouw vragen.

Bovendien geniet je tot 13 oktober 2018 van fikse kortingen op nieuwe ramen en deuren! Download snel je kortingschèque

Recent nieuws

Rolluiken Winsol 1

Rolluiken? Meer voordelen dan je denkt!

Denk jij dat rolluiken passé en ouderwets zijn? Wel, dat heb je helemaal mis! Bovendien zorgen rolluiken voor extra isolatie, privacy én veiligheid. We zetten hieronder nog even 6 onverwachte voordelen op een rijtje.

Ontdek de 6 voordelen van rolluiken

SCREENS: controleer de lichtinval én je privacy

Je kunt er niet naast kijken: screens zijn al een tijdje ‘hot’ in zonweringsland. Vreemd is dat niet, want screens bieden niets dan voordelen. We zetten ze voor jou graag op een rijtje.

Screens: bescherm je privacy en controleer je lichtinval

Isoleren begint bij je garagepoort

Een super-geïsoleerde garagepoort, waar is dat goed voor? Je krijgt je energieverbruik onder controle, beschermt je spullen beter en verbetert de EPC-score van je huis! Lees snel verder ...

Ontdek onze super-isolerende garagepoort!
Terug naar het nieuwsoverzicht