Meest gestelde vragen

Jij vraagt, wij antwoorden

Heb jij een vraag over onze producten? Je bent niet alleen! Speciaal voor jou verzamelden we de meest gestelde vragen van onze klanten. Wie weet vind je hieronder wel het antwoord dat jij zoekt.

Hoelang gaat een zonwering mee zonder te verkleuren?

Als je kiest voor de betere zonwering, zoals die van Winsol, kun je op je beide oren slapen. Wij gebruiken immers enkel acryldoeken waarvan de vezels in de massa zijn geverfd en de kleur dus in het hart van de vezel zit. Dit soort vezel is ook beter bestand tegen uv-stralen en staat garant voor stralende en duurzame kleuren, ook op lange termijn.

Ontdek hier al onze zonweringproducten

We willen pvc-sierluiken voor een oude, gerenoveerde hoeve. Maar past pvc wel bij de stijl van ons huis?

Sierluiken zijn een goede keuze, want ze geven je huis een extra landelijk karakter. Onze vaste en bedienbare luiken uit pvc worden op maat gemaakt en zijn beschikbaar in vier verschillende uitvoeringen (lamellen, planchetten, vlak of vlak met een diagonaal dwarsprofiel). Maak je geen zorgen over een eventuele stijlbreuk: bij pvc kun je kiezen voor decoratieve retro-opzetprofielen. Dankzij hun gezellige uitstraling en tijdloze elegantie passen deze profielen perfect bij een ambachtelijke en stijlvolle look.

Kunnen jullie ramen leveren met de RAL-kleur 7002 of 7034 aan de buitenkant, en standaard wit aan de binnenkant?

Geen probleem. Bij Winsol zijn voor zowel pvc als aluminium alle RAL-kleuren mogelijk. Ramen en deuren uit aluminium kunnen langs de buitenkant een andere RAL-kleur of een andere oppervlakte-afwerking (mat, blinkend, korrelstructuur of metallic korrelstructuur, metallic ...) krijgen dan aan de binnenkant. Om ramen in pvc aan de buitenkant met een kleurtje af te werken, gebruiken we een gekleurde structuurfolie of lak. De binnenkant blijft dan wit. Ook ramen met dezelfde kleur aan binnen- en buitenkant zijn natuurlijk mogelijk, zowel in pvc als in aluminium.

Bekijk hier ons aanbod ramen & deuren

Kan ik langs de binnenkant van de zonwering ook verlichting en verwarming installeren om op een zomeravond zo lang mogelijk te genieten van de buitenlucht?

Absoluut. Om je terras te verlichten kun je een aluminium lichtbalk met regelbare led-spots installeren op je zonwering. Een zender met ingebouwde dimfunctie geeft je de mogelijkheid om de lichtsterkte aan te passen naargelang de sfeer. Voor de verwarming zorgt een waterdicht verwarmingselement van 2.000 W, dat je kunt bedienen met een wandschakelaar of een handzender. Zowel de lichtbalk als het verwarmingselement is beschikbaar in 11 verschillende RAL-kleuren, waaronder twee structuurlakken.

Als ik mijn ramen laat vervangen door Winsol-ramen, hoeveel bespaar ik dan op mijn energiefactuur?

Bij Winsol kun je zelf het energieverbruik van je woning simuleren. Duid je type woning aan en vul de gegevens van je gebouw in, zoals bouwjaar, type verwarming, ventilatiesysteem en details over je huidige én nieuwe ramen en deuren. De simulator berekent voor jou hoeveel je op jaarbasis zal besparen en geeft je bovendien een overzicht van de eventuele subsidies die je kunt aanvragen. Zo weet je meteen of je de juiste keuze gemaakt hebt.

Maak de berekening

Bespaar je met driedubbel glas drie keer meer dan met enkel glas?

Straffer nog: driedubbel glas isoleert thermisch zelfs 10 keer beter dan enkel glas, en dat merk je ook op je energiefactuur. Wat betreft de terugverdientijd scoort dubbele beglazing nog steeds beter dan drievoudige beglazing. Het is een investering die vaak nog te duur is in verhouding tot de energie die ermee kan worden bespaard.

Kan een raam inbrekers echt buitenhouden?

We doen al het mogelijke om onze ramen inbraakproof te maken. Zo heeft ons standaard PVC-raam een massieve middenbrug, die werkt als extra barrière tegen koevoeten. Verder bevat het paddenstoelsluitingen, raamkrukken met een veiligheids- en blokkeermechanisme en veiligheidsglaslatten. Gelaagd veiligheidsglas is ook een optie, net als rolluiken – die maken inbrekers het moeilijker.

Houdt een raam ook het straatlawaai buiten?

Uiteraard! Bij een Winsol PVC-raam kan het geluid niet door de kleine kiertjes binnendringen omdat het standaard een unieke 3de middendichting bevat. Ga ook voor akoestische beglazing als je geluid buiten wil houden. Je kan je glas kiezen in functie van de lawaaibronnen in je buurt. Tot slot raden we rolluiken aan voor een bijkomende akoestische verbetering.

Is zo’n zonwering ook een regenwering?

Blijf bij een lichte bui rustig zitten, want wij hebben zonweringen met een water- en vuilafstotend doek dat ook zelfreinigend is. De waterdruppels die eraf rollen, nemen het vuil mee. Praktisch, niet? Maar bij een stevige stortbui sluit je je zonwering en ren je het best snel naar binnen!

Kan zonwering tegen een windstoot?

Zeker weten! Een gewone zonwering weerstaat al probleemloos lichte windstoten tot 4 Beaufort. De betere zonwering kan windstoten tot 5 Beaufort aan en onze topklasse is bestand tegen stevige windstoten van 6 Beaufort of 49 km/uur. De Winsol zonwering is bovendien uitgerust met versterkte smeedaluminium componenten in de knikarmen, waardoor onze zonwering gegarandeerd 5 à 6 Beaufort aankan.

Is een garagepoort braaf voor kindjes?

Onze poorten zijn zelfs heel braaf voor kindjes. Zo is er bijvoorbeeld standaard een obstakelbeveiliging in de motor én vingerklembeveiliging op de panelen.

Isoleert een garagepoort eigenlijk even goed als een raam?

Sterker nog: onze Isol Comfort-poort scoort op vlak van thermische isolatie beter dan een standaard raam met dubbele beglazing! Ze behaalt ook de hoogst mogelijke luchtdichtheidsklasse. Daardoor is onze poort niet alleen EPB-, maar zelfs BEN-conform en dus klaar voor 2021.

Is zo’n poort met afstandsbediening beveiligd tegen hackers?

Absoluut. De signaalcode die gebruikt wordt om de poort te openen en te sluiten verandert na elk gebruik. Zo kunnen inbrekers onmogelijk binnendringen met een gekopieerde code.