Meer hittegolven? Zonwering zorgt voor verkoeling

Het KMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut van België) stelde onlangs het nieuwe klimaatrapport voor met de klimaatevoluties en -trends van de voorbije 186 jaar.

Kort samen gevat: ons weer en klimaat worden alsmaar extremer. Het wordt warmer en droger, maar ook natter tijdens bepaalde periodes. Ook de hittegolven volgen elkaar sneller op. In 2019 waren dat er bijvoorbeeld 3, dit jaar maar 1. Maar de trend is gezet, want de voorbije 6 jaar werden we elk jaar met minstens 1 hittegolf geconfronteerd. En het ziet er naar uit dat we daar maar beter aan wennen.

Zonwering wordt een noodzaak

Sinds enkele jaren stijgt de belangstelling voor zonwering in de vorm van screens, rolluiken, zonneschermen en terrasoverkappingen. Logisch ook, want we zoeken steeds meer oplossingen om de hitte ’s zomers buitenshuis te houden op een milieuvriendelijke manier. Door het groeiend aantal hittegolven is goede zonwering dus niet langer een luxe.

Winsol kan je helpen om de juiste zonwering te kiezen. Via deze gids bijvoorbeeld of met professioneel advies van onze adviseurs in de showroom. Vind een verkooppunt in je buurt.

Deels neergelaten screen

Een aangename binnentemperatuur

Zonwering voor je ramen, zoals rolluiken en screens, voorkomt dat de zonnestralen op warme dagen door het glas van de ramen kan dringen. En daardoor blijft het binnen koeler dan buiten. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier van koelen, want een energieverslindende airco is overbodig.

Screendoeken bevatten gaatjes waardoor ze volledig neergelaten nog licht doorlaten en je nog naar buiten kan kijken. Ze houden tot 90 % van de warmte buiten. Rolluiken daarentegen, verduisteren een kamer en zijn eerder een 4-seizoensoplossing. Wat wil zeggen dat ze in de winter het omgekeerde doen: de warmte binnenhouden wanneer het buiten kouder is.

Wanneer je bouwt of verbouwt moet je dus een keuze maken tussen rolluiken of screens. Vraag raad aan onze adviseurs in de showroom, of maak een afspraak voor bij je thuis!

Meer schaduw en comfort op het terras

Een simpele parasol is niet meer voldoende om comfortabel buiten te genieten. Vooral ook omdat uit het klimaatrapport blijkt dat de zon meer dagen op een jaar schijnt en ook meer zonnestralen ons bereiken. Luifels zorgen voor een grote oppervlakte aan schaduw op het terras én bieden bescherming tegen UV-stralen.

Maar vooral de terrasoverkappingen en bijhorende ‘outdoor living experience’ zijn aan een opmars bezig. Het gamma gaat van luxueuze pergola’s met kantelbare lamellen die automatisch de stand van de zon volgen (Pergola SO!), tot overkappingen met doek die in- en uitgerold kan worden. Het zijn telkens vaste constructies die via vele opties zoals led verlichting, Bluetooth speakers en sfeerwanden zorgen voor de nodige beschutting en een geweldig comfort. Bekijk onze terrasoverkappingen.

Pergola SO! kantelbare lamellen schaduw op het terras

Hoe kan Winsol jou helpen?

Ga je binnenkort bouwen? Vergeet dan zeker niet de zonwering, want je zal die nodig hebben! Maar ook voor verbouwers heeft Winsol de gepaste oplossingen. Onze SolarFix screens met zonnepanelen plaatsen we snel, zonder kap- en breekwerken in de gevel. Ze werken op zonne-energie en zijn daarmee een duurzame én mooie oplossing om je bestaande huis koel te houden.

Wil je onze zonwering voor je ramen of terras graag eerst even zien? Kom langs in één van onze showrooms. Onze adviseurs zorgen voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

We willen je natuurlijk niet murw slaan met statistieken en cijfers. Heb je toch interesse in het volledige rapport? Bekijk het op de website van het KMI.

Recent nieuws

Maatregelen van WInsol tegen het coronavirus

Winsol blijft je vanop veilige afstand helpen en adviseren

Alle Winsol showrooms zijn gesloten omwille van de COVID-19 maatregelen. Wij blijven je wel telefonisch en online zo goed mogelijk van dienst.

Bel of mail je verkooppunt in de buurt bij vragen en opmerkingen.

Hoe blijft Winsol helpen?

Eerbetoon aan Bjorg Lambrecht: ‘Ik had een droom’

Op 5 augustus 2019 sloeg het noodlot toe en verongelukte wielrenner Bjorg Lambrecht, zoon van één van onze collega's. Om hem te eren verschijnt binnenkort zijn biografie 'Ik had een droom'.

Meer lezen
Winsol Showroom Advies

Bij Winsol is het elke dag Batibouw ... in de showroom

Batibouw kun je gerust de hoogmis noemen voor bouwers en renoveerders die op zoek zijn naar advies en inspiratie. In 2020 kiest Winsol voor een andere aanpak: alle mogelijk tips voor (ver)bouwers in de showroom in je buurt. Zo bezoek je Batibouw het hele jaar door!

Inspiratie & Advies in de showroom
Terug naar het nieuwsoverzicht