Isoleren begint bij je garagepoort

Kies voor de super-isolerende garagepoort van Winsol!

Over zin of onzin van een superisolerende garagepoort is al veel inkt gevloeid, maar we willen toch nog even de voordelen ervan op een rijtje zetten.

Bouw- of renovatieplannen? Winsol is je perfecte partner! Profiteer van 1/09 t.e.m. 30/09 van korting op Winsol ramen en deuren, rolluiken en garagepoorten. Ontvang je gratis en vrijblijvende offerte.

Isoleren begint bij je garagepoort!

Isoleren, BENOveren (= beter renoveren), ... We beseffen allemaal dat het moet. Is het niet om onze energiefactuur onder controle te krijgen, dan wel omdat zowel nieuwbouwwoningen als andere huizen aan steeds strengere isolatienormen onderworpen worden. We isoleren dus vlijtig onze ramen en deuren, zolders en spouwmuren om minder energie te verbruiken en zo de CO²-uitstoot terug te dringen. Maar dat het ook de moeite loont om een isolerende garagepoort aan te schaffen wordt vaak over het hoofd gezien, en dat is jammer!

1. Bescherm je auto tegen de koude

Het is er nu even niet de tijd van het jaar voor, maar eens Koning Winter terug in het land is worden de pechdiensten overspoeld door telefoontjes van automobilisten die hun auto niet gestart krijgen. Met een superisolerende garagepoort vermijd je dergelijk ongemak, zelfs bij hevige vrieskou! Veel mensen gebruiken hun garage ook als opslagruimte voor andere spullen. Met een goed isolerende poort zijn dus ook je andere zaken beschermd tegen de hitte of de koude.

2. Voorkom dat je huis te sterk afkoelt of opwarmt

Is je garagepoort niet geïsoleerd? Dan vormt je garage een ‘koudebrug’ tussen buiten en de rest van je woning. Dat betekent dat het gedeelte van je woning dat aan je garage grenst sneller zal afkoelen tijdens de winter en ook sneller zal opwarmen tijdens de zomer.

Met een geïsoleerde garagepoort maak je komaf met die ‘koudebrug’. En daarvan profiteert je hele huis, want je hoeft minder te verwarmen tijdens de winter. In de zomer hoef je de airco niet meer op te zetten terwijl het binnen toch lekker koel blijft.

 

3. Je verbetert het algemene E-peil van je woning

Het E-peil van je woning zegt iets over de globale energieprestatie ervan. Zo moet je bij verkoop of verhuur steeds een EPC of Energie Prestatie Certificaat kunnen voorleggen. En woningen of gebouwen die niet aan de normen voldoen kunnen zelfs beboet worden.

Je hoort ons al komen: een superisolerende poort van Winsol krikt je E-peil op! Of moeten we zeggen: laat het dalen, want hoe lager het EPC-cijfer, hoe beter je huis geïsoleerd is. En dat niet enkel op vlak van thermische isolatie (= warmte-isolatie), maar ook op vlak van luchtdichtheid. Je garagepoort is dan niet langer een luchtlek, en ook dat heeft een gunstige invloed op het E-peil van je woning.

Benieuwd naar de EPC-score van je huis? Dat kun je hier berekenen!

4. Een esthetische oplossing

De isolerende garagepoorten van Winsol zijn niet enkel functioneel, ze passen ook nog eens perfect bij jouw woning. Dankzij de vele mogelijkheden tot afwerking, van lakken tot verticaal gelijnde sandwichpanelen of een houten look, sluit een Winsol-garagepoort helemaal aan jouw stijl. Landelijk, modern of stadswoning.

 

5. Veiligheid boven alles

De garagepoorten van Winsol zijn uiterst veilig. Zo zijn ze uitgerust met een sensor en een stop-systeem. Dat betekent dat de poort automatisch stopt met sluiten op het moment dat een voorwerp wordt gedetecteerd. Veilig dus voor spelende kleine kinderen of huisdieren die nog snel binnen of buiten willen glippen. Maar dat is niet alles: zo is de afstandsbediening van je sectionale poort ook beveiligd tegen hackers. Zo ben je er zeker van dat je ongewenste bezoekers buiten houdt.

6. Verhoog de verkoops- en verhuurwaarde van je woning

Een superisolerende garagepoort zorgt ervoor dat de waarde van je woning stijgt, en dat is mooi meegenomen. Potentiële kopers of huurders betalen graag dat extraatje meer voor veiligheid of een beter geïsoleerd huis.

Recent nieuws

Maatregelen van WInsol tegen het coronavirus

Winsol blijft je vanop veilige afstand helpen en adviseren

Alle Winsol showrooms zijn gesloten omwille van de COVID-19 maatregelen. Wij blijven je wel telefonisch en online zo goed mogelijk van dienst.

Bel of mail je verkooppunt in de buurt bij vragen en opmerkingen.

Hoe blijft Winsol helpen?

Eerbetoon aan Bjorg Lambrecht: ‘Ik had een droom’

Op 5 augustus 2019 sloeg het noodlot toe en verongelukte wielrenner Bjorg Lambrecht, zoon van één van onze collega's. Om hem te eren verschijnt binnenkort zijn biografie 'Ik had een droom'.

Meer lezen
Winsol Showroom Advies

Bij Winsol is het elke dag Batibouw ... in de showroom

Batibouw kun je gerust de hoogmis noemen voor bouwers en renoveerders die op zoek zijn naar advies en inspiratie. In 2020 kiest Winsol voor een andere aanpak: alle mogelijk tips voor (ver)bouwers in de showroom in je buurt. Zo bezoek je Batibouw het hele jaar door!

Inspiratie & Advies in de showroom
Terug naar het nieuwsoverzicht