6 voordelen van nieuwe ramen en deuren

Nieuwe ramen en deuren nemen een grote hap uit je budget. Toch brengt het vervangen van je oude en versleten ramen een aantal voordelen met zich mee. Vooral op lange termijn!

1. Lager energieverbruik

Heb jij nog ramen met enkel glas in huis? Misschien zelfs een exemplaar met een barst in? Dan verlies je via deze weg heel wat warmte. En stook je in de winter dus onnodig waardoor je energiefactuur oploopt.

Winsol ramen en deuren isoleren uitstekend waardoor je zonder moeite een lage EPC en zelfs de BEN-normen behaalt. Wist je dat vanaf 2021 bijna-energieneutraal bouwen de standaard wordt voor nieuwbouw?

Opgelet, verhuurders! Vanaf 2020 ben je verplicht om alle ramen met enkel glas te vervangen door beter isolerende ramen. Onze adviseurs helpen je de beste oplossing te kiezen. Vraag gerust gratis een offerte aan. Helemaal op maat!

Benieuwd naar hoe zuinig en ‘groen’ jouw huis is? Probeer de handige tools op onze website uit en bereken zelf een schatting van de EPC- en EPB-score  of simuleer het energieverbruik van je woning.

Isolerende PVC ramen C+70

2. Minder onderhoud nodig

Winsol PVC en aluminium ramen gaan járen mee. Zonder te hoeven schuren, beschermen en schilderen. Daarom krijg je bij Winsol 10 jaar garantie op PVC ramen en zelfs 15 jaar op aluminium profielen!

Wat moet je wel doen? Maak de profielen een paar keer per jaar schoon met een zachte doek en schoonmaakmiddel. Klaar!

Aluminium en PVC zijn bestand tegen weer en wind. Je nieuwe raamprofielen gaan bijvoorbeeld niet rotten door nattigheid en zijn kleur- en krasvast waardoor ze jarenlang mooi blijven.

Gecharmeerd door het uitzicht van houten ramen? Vraag je Winsol adviseur naar de mogelijkheden van PVC ramen en deuren met hout-look. Net echt!

3. Een veiliger gevoel

Een inbreker op bezoek is iedereens grootste angst. Bescherm je woning en inboedel optimaal door te kiezen voor ramen en deuren die het ongewenste gasten extra moeilijk maken.

Hoe? Via inbraakwerend (gelaagd) glas, extra veilig beslag en inbraakvertragende deuren met meerpuntsluitingen, veiligheidscilinders en super sterke scharnieren. Of kies voor extra beveiligde raamhandvaten om inbrekers helemaal te ontmoedigen.

Vraag je Winsol dealer naar alle beveiligingsopties. Ook rolluiken zorgen voor een extra laag bescherming.

Lees meer over het Winsol Safety Pack.

Detail beslag aluminium schuifraam

4. Je woning is meer waard

Ga je je woning verkopen of verhuren? Investeer nu in nieuwe ramen en deuren met het oog op de toekomst, want je huis stijgt erdoor in waarde.

Streef naar de EPC en EPB-normen bij het bouwen of renoveren van je huis of appartement. Hoe lager het cijfer, hoe energiezuiniger je woning is en hoe meer deze je zal opbrengen bij verkoop. 

Nieuwe ramen en deuren zijn dus een investering die loont. Gebruik onze budget calculator om een idee te krijgen van de kostprijs van je nieuwe ramen en deuren.

5. Minder last van straatlawaai

Woon je langs een drukke weg? Dan weet je dat voorbijrijdende auto’s en vrachtwagens storend kunnen zijn. Vooral ’s nachts wanneer je wil genieten van je welverdiende rust.

Wist je dat voortdurend omgevingslawaai ook behoorlijk stresserend is? En dat terwijl je thuis natuurlijk wel volledig wil kunnen ontspannen.

De oplossing? Ramen met akoestisch isolerend glas! Deze verhinderen dat storende buitengeluiden al te veel binnendringen. Het resultaat? Je bent helemaal zen ….

Vraag ernaar bij je Winsol showroom of dealer.

Geluidsisolerende ramen - Aluminium Steellook

6. Volledig aangepast aan jouw smaak

Kies je een nieuwe look voor je gevel? Bij Winsol kan je echt alle kanten uit. PVC of aluminium profielen, ramen en deuren in houtlook, matte of glanzende kleuren. Of heb je liever een korrelstructuur voor een luxueuzere uitstraling?

Wij maken jouw ramen en deuren altijd volledig op maat in onze fabriek in Izegem. Accessoires in dezelfde kleur, een andere tint voor de binnen- en buitenkant van de profielen? Alles is mogelijk! Vraag jouw Winsol adviseur naar alle mogelijkheden. 

Tijd voor nieuwe ramen en deuren? Vind hier een Winsol showroom of dealer in je buurt  en krijg een gratis offerte op maat!

Recent nieuws

pvc vs aluminium ramen en deuren welke kiezen

PVC of aluminium ramen? Welk materiaal kiezen?

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren? Dan duurt het niet lang voor je je de vraag stelt: kies ik voor aluminium of pvc profielen? Bij Winsol helpen we je alvast bij de keuze!

PVC of Aluminium? Winsol maakt kiezen makkelijk!
Winsol SolarFix voorzetscreen vs. SolarBox voorzetrolluiken

Screens of rolluiken – Welke voorzet zonwering voor je bestaande ramen?

Wat is het verschil tussen voorzet screens en rolluiken als zonwering? Wanneer kies je voor SolarBox rolluiken en wanneer passen SolarFix screens beter bij jou?

We helpen je op weg!
webinar Batibouw isolatienormen

Webinar isolatienormen 2021 - Batibouw virtueel

Aan welke isolatienormen moet je renovatiewoning of nieuwbouw anno 2021 voldoen? Dat kom je allemaal te weten tijdens de gratis webinar 'Klaar voor de isolatienormen van 2021?' van Winsol.

Meer lezen
Terug naar het nieuwsoverzicht