4 manieren voor een veilige thuis

De herfst is in het land! Maar deze donkere dagen zijn jammer genoeg ook dé favoriete periode van inbrekers. Gehuld in de duisternis proberen ze jouw woning binnen te dringen.

Maar geen paniek! Inbrekers houden het gemiddeld na 3 minuten voor bekeken. Het risico wordt daarna te groot, dus ze gaan op zoek naar een ander huis met minder beveiligd schrijnwerk.

Hou bij het kiezen van nieuwe ramen en deuren dus rekening met de inbraakvertragende eigenschappen ervan. Maar vergeet ook je garagepoort(en) niet! Ook neergelaten rolluiken vormen een barrière. Inbrekers beginnen er vaak niet aan. Lees meer over het Winsol Safety Pack.

1. Buitendeuren: stevig materiaal en voldoende sluitingen

Je voordeur, achterdeur of zijdeuren zijn de zwakste plek aan je huis en dus een gemakkelijk doelwit. Je deuren altijd op slot doen is regel nr. 1. Je wil het inbrekers toch niet te makkelijk maken?

Maar hoe kies je een deur die jouw thuis beschermt?

Kies sowieso voor een kwaliteitsdeur met stevig hang- en sluitwerk. Onze vakmannen verankeren de deur muurvast in de gevel zodat deze niet makkelijk te forceren is. Een veiligheidsdeur biedt de nodige weerstand zodat een inbreker het opgeeft. Met het juiste schrijnwerk kan je dus ongewenste bezoekers snel ontmoedigen!

Winsol deuren hebben altijd inbraakwerende deurschanieren én meerpuntsluitingen die het inbrekers extra lastig maken om de deur te openen zonder sleutel. Een volledig ingewerkte veiligheidscilinder verhindert het uitboren van het slot.

Draait de deur naar buiten toe? Dan zijn dievenklauwen een must. Deze pinnen voorkomen dat iemand de deur uit de scharnieren haalt en zo gewoon je huis kan binnengaan. Je kan natuurlijk ook je naar binnen draaiende deuren extra verstevigen.

Met een Winsol-deur is de toegang tot jouw thuis dus goed beveiligd!

2. Ramen en schuiframen uit gelaagd glas

Inbrekers focussen naast de deuren ook op je ramen. Vooral grote ramen op het gelijkvloers die bovendien open kunnen, zijn kwetsbaar. Sluit daarom altijd alle ramen (ook op de bovenverdieping) wanneer je het huis uitgaat. Raamkrukken die je kan sluiten via een sleutel vormen nog een extra beveiliging.

Naast goed verankerde profielen in de muur kies je best ook voor gelaagd inbraakvertragend glas.Dit glas bevat een speciale folie die het raam bijeenhoudt bij inslag. Voor inbrekers opnieuw een extra hindernis, want het vraagt meer tijd en moeite om het raam kapot te krijgen.

Alle Winsol ramen zijn voorzien van standaard veiligheidsbeslag. Maar je kan altijd kiezen voor een verhoogd RC2 inbraakwerend beslag. Onze PVC ramen hebben een massieve middenbrug binnenin het profiel waardoor het doorboren lastiger wordt én langer duurt. Paddestoelnokken zorgen voor een extra stevigheid en bieden heel wat weerstand bij het open wrikken van de ramen.

Detail sluitingen PVC raam C+70

3. Elektrische garagepoorten: beveiligd tegen hackers

Kan je vanuit je garage zomaar je huis binnenwandelen? Dan weet je dat een inbreker geen hindernissen meer tegenkomt wanneer hij de poort kan forceren. Winsol garagepoorten kunnen wel wat weerstand en grof geweld aan. Ze kregen allemaal het RC2-veiligheidscertificaat.

Een nieuwe poort nodig? Een elektrische garagepoort van Winsol heeft heel wat inbraakvertragende eigenschappen:

  • Stevig beslag en robuuste panelen die niet zomaar kapot te krijgen zijn.
  • De motorblokkering verhindert dat iemand de poort kan optillen.
  • Open en sluit de poort via afstandsbediening. Dit gebeurt via uitwisseling van een rolling code. Hackers kunnen de code niet achterhalen omdat deze continu verandert.
Inbraakwerende elektrische sectionale garagepoort

4. Rolluiken: een extra beschermlaag

En tot slot: naar beneden gelaten rolluiken zijn een extra obstakel voor inbrekers en beschermen je ramen en het glas. Daarnaast fungeren rolluiken ook als extra isolatie. Handig wanneer je geen warmte wil verliezen tijdens koude dagen!

Kies elektronische rolluiken met buismotor zodat inbrekers ze niet zomaar kunnen optillen. Ook de versterkte onderlatten en veiligheidsgeleiders voorkomen ongewenst bezoek via de ramen.

Wil je de illusie wekken dat je thuis bent? Je kan je rolluiken automatisch laten op- en neergaan via een timer. Ideaal voor wanneer je bv. op vakantie bent!

Elektrische rolluiken zorgen voor extra inbraakbeveiliging

Winsol schrijnwerk beschermt je thuis

Kies je ook voor een veilige thuis via Winsol ramen, deuren, garagepoorten en rolluiken? Bij Winsol kies je zelf het niveau van je beveiliging. Ga je voor de standaard opties of toch liever net dat tikkeltje meer? Laat je goed adviseren in onze showrooms of bij een dealer in je buurt.

Vind een verkooppunt in je buurt.

Een leuk extraatje: sommige gemeentes en steden geven je een premie wanneer je je huis extra beveiligt tegen inbraak. Zoek je subsidies via onze subsidiezoeker.

PVC buitendeur met inbraakwerende scharnieren en meerpuntsluitingen

Recent nieuws

pvc vs aluminium ramen en deuren welke kiezen

PVC of aluminium ramen? Welk materiaal kiezen?

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren? Dan duurt het niet lang voor je je de vraag stelt: kies ik voor aluminium of pvc profielen? Bij Winsol helpen we je alvast bij de keuze!

PVC of Aluminium? Winsol maakt kiezen makkelijk!
Winsol SolarFix voorzetscreen vs. SolarBox voorzetrolluiken

Screens of rolluiken – Welke voorzet zonwering voor je bestaande ramen?

Wat is het verschil tussen voorzet screens en rolluiken als zonwering? Wanneer kies je voor SolarBox rolluiken en wanneer passen SolarFix screens beter bij jou?

We helpen je op weg!
webinar Batibouw isolatienormen

Webinar isolatienormen 2021 - Batibouw virtueel

Aan welke isolatienormen moet je renovatiewoning of nieuwbouw anno 2021 voldoen? Dat kom je allemaal te weten tijdens de gratis webinar 'Klaar voor de isolatienormen van 2021?' van Winsol.

Meer lezen
Terug naar het nieuwsoverzicht